Skip to main content

Bij BeautyZone en EmerginC hoor je vaak over het ingrediรซnt vitamine C. Wij snappen dat je je afvraagt waarom wij dit zo vaak gebruiken, daarom hebben wij besloten om er een blog over te schrijven.

Vitamine C is een van de bekendste antioxidanten en onmisbaar in je dagelijkse huidverzorging. Vitamine C zorgt namelijk voor stabiliteit, effectiviteit en elegantie.

  1. Het gaat huidveroudering tegen
    Het is bewezen dat een hoge dosis krachtige antioxidanten (waaronder vitamine C)ย helpt om huidveroudering tegen te gaan. Zonder kan je huid geen collageen aanmaken. Collageen is het eiwit dat je huid stevig en elastisch maakt. Ook andere antioxidanten, zoals vitamine E, kunnen effectief zijn tegen huidveroudering.
  2. Het pakt onzuiverheden aan
    Wie last heeft van puistjes, herkent het wel: nadat je puistje verdwenen is blijft er een rood vlekje achter. Ook bij onzuiverheden beschermt vitamine C tegen irritatie, gaat het ontstekingen tegen en helpt het de huid te herstellen, waardoor rode vlekken na een puistje sneller vervagen.
  3. Het helpt tegen pigmentvlekken
    Naast dat het helpt tegen rode vlekjes, heeft vitamine C ook een positieve invloed op pigmentvlekken. Pigmentvlekken ontstaan doordat de huid (over)actief pigment aanmaakt in de zon. Vitamine C zorgt ervoor dat de aanmaak van pigment geremd wordt. Om pigmentvlekken te voorkomen kan een beetje vitamine C helpen, maar daarbij is het wel van belang dat je รณรณk een zon bescherming gebruikt, met minimaal factor 30. Alleen dan kun je preventief te werk gaan tegen pigmentvlekken. ย 

Leave a Reply