Skip to main content

Micro Needling

Micro Needling is een behandelmethode voor het verbeteren van de huid. Met behulp van de aanwezige 16 naaldjes in de Dermapen 4 worden er minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt. De huid wordt op deze wijze gestimuleerd om te gaan herstellen. Er zullen tijdens dit herstelproces actieve groei- en helende factoren vrijkomen die o.a. de aanmaak van collageen en elastine versnellen. Op deze wijze zal de huid herstellen en er strakker, gladder en steviger uit komen te zien. De behandeling is geschikt voor de volgende huidcondities: fijne lijntjes, rimpels, acne littekens, grove poriΓ«n, hyperpigmentatie, rosacea en couperose.

Bekijk onze Micro Needling behandelingen en maak meteen een afspraak

Wat kunt u van tevoren doen?

Voorbehandeling

Om uw huid optimaal voor te bereiden op de behandeling adviseren wij u om 2 weken van tevoren te beginnen met het gebruiken van de geadviseerde producten. Tevens is het raadzaam om voorafgaand aan de micro needling uw huid niet overmatig bloot te stellen aan zon (of zonnebank) en goed te beschermen met een SPF 30. Als u gevoelig bent voor koortsuitslag (herpes simplex) is het raadzaam om vanaf 2 dagen voor de behandeling en tijdens de verdere kuur een L-lysine supplement te gebruiken. Zo kan een herpesuitbraak onderdrukt worden.

Dermapen 4
Hoe werkt de behandeling?

De behandeling

Voor de behandeling wordt uw huid gereinigd en door middel van het aanbrengen van de tussenvloeistoffen voorbereid op de micro needling behandeling. Afhankelijk van de behandelindicatie zal de naalddiepte worden ingesteld. Tijdens de behandeling (20-30 minuten) kunt u een ‘scherp’ gevoel ervaren wat echter goed te verdragen is. Na 7 minuten zullen de kanaaltjes aan het huidoppervlak weer gesloten zijn.

Effecten na de behandeling

Nabehandeling

Uw huid zal afhankelijk van de diepte van de behandeling roze/roodgekleurd zijn. De meest voorkomende bijeffecten zijn prikkeling, jeuk, warmte, zwelling en wat schilfering. In uitzonderlijke gevallen kunnen de effecten heftiger zijn.

Het effect na de behandeling

Resultaat

Na 3 tot 4 weken ziet u egalisering in de huidteint, waardoor uw huid een frisser en gezonder aanzien krijgt. Collageenopbouw en verbetering van de huidstructuur is na 6 tot 8 weken zichtbaar. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat nog maandenlang kan doorwerken. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid geleidelijk ook versterken in de diepte, waardoor het huidverouderingsproces vertraagt. Ook bij deze huidverbeterende behandeling geldt: hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect.

Lees hier meer over de Dermapen 4.