Skip to main content

Veel mensen vragen zich af waarom hun skincare routine niet werkt. We geven je daarom voor jullie de 7 beste tips om ervoor te zorgen dat jouw huid er op en top uitziet!

  1. ZOEK EEN GOEDE SKINCARE ROUTINE EN HOUD DIE VOL

Zie je na een week met die nieuwe anti-rimpelcrème nog steeds fijne lijntjes? Logisch, want het wonderproduct dat een instant oplossing biedt, moet helaas nog worden uitgevonden. Good things take time, en dat geldt zeker ook voor jouw huidverzorging. Test daarom een nieuw product minstens drie weken voordat je bepaalt of het iets voor jou is (tenzij je natuurlijk allergische reacties ondervindt).

Let wel op, het resultaat van de meeste huidverzorging is pas zichtbaar na ongeveer drie maanden. Het is daarom cruciaal dat je een bepaalde skincare routine volhoudt wil je effectief verschil zien.

 

  1. LUISTER NAAR JE HUID

Overal op internet zie je tegenwoordig influencer die “de beste skincare routine hebben” en zo producten willen aanbevelen aan jou. Hoe leuk het ook is om nieuwe producten uit te proberen, vaak doen te veel producten je huid meer kwaad dan goed doen. Kies dus zorgvuldig je producten uit en let erop dat de ingrediënten werkelijk iets kunnen betekenen voor jouw huid. Laat je geen overbodige potjes en zalfjes aansmeren en beperk je tot de verzorging die je écht nodig hebt. Wij bij BeautyZone helpen je graag, problemen bij het juiste product vinden? Kom gezellig langs in de salon, dan helpen wij jou verder.

 

  1. SCHADELIJKE STOFFEN

Een overdosis aan schadelijke stoffen zoals parfum en alcohol, doet de huid meer kwaad dan goed. Vooral bij een droge, gevoelige of geïrriteerde huid kan dit een slechte werking hebben. Vermijd daarom scrubs met grove korrels en harde peelings. Let daarnaast op de ingrediëntenlijst van je nieuwe aankopen.

EmerginC heeft drie lijnen, de EmerginC signature lijn, de Scientific Organics lijn en de Rawceuticals lijn.  Al deze lijnen bevatten geen schadelijke stoffen, maar met de tweede voldoet emerginC aan een echt werkzaam groen product. EmerginC is een van de weinige organic merken op de markt die het certificaat cosmeceutical mag dragen; en dus een farmaceutische werking heeft, zonder slechte ingrediënten.

 

  1. SELFCARE

‘Selfcare’, wie kent de term niet in 2021? Het verzorgen van de huid zou geen opgave moeten zijn, probeer er het te zien als een ontspanning aan het einde van de dag. Plan daarnaast minstens één keer per week een me-time moment met een verzorgend gezichtsmasker, een kop groene thee en je favoriete boek of serie.

 

  1. VOEDING

We weten onderhand allemaal dat je eetpatroon invloed heeft op je huid. Suiker, alcohol en melkproducten zijn de grootste boosdoeners, samen kunnen ze zorgen voor onzuiverheden, roodheid, verwijde poriën. Maar welke producten zijn dan juist wel goed voor je huid?  Dan moet je denken aan zalm (of andere vette vis), bosvruchten, noten, groene thee en niet te vergeten zwarte chocolade!

 

  1. SPORTEN

Naast een droomlichaam zorgt lichaamsbeweging voor een goede doorbloeding, wat er dan weer toe leidt dat huidcellen gevoed en vitaal blijven.  Naast het aanleveren van zuurstof, helpt de bloedsomloop ook afvalstoffen, bijvoorbeeld vrije radicalen, in de huidcellen af te voeren. Zie het als een reiniging van binnenuit. Denk daar maar aan tijdens je volgende zweetsessie in de gym!

 

  1. SLAPEN VOOR EEN STRALENDE HUID

Deze tip lijkt misschien makkelijk, maar veel mensen hebben toch last van een slaaptekort, en dat heeft naast heel wat andere negatieve gevolgen ook invloed op je huidconditie. Te weinig slaap kan de stresshormonen aanwakkeren, wat bepaalde huidirritaties verergert. Wanneer je slaapt maakt je lichaam bovendien goede hormonen aan die beschadigde cellen herstelt. Het is dus duidelijk: slapen maakt je mooier! Idealiter streef je naar een slaapcyclus van 8 uur. Is dit voor jou onhaalbaar? Probeer dan toch aan een zestal uren per nacht te komen. Bekijk dit handige schema om erachter te komen hoeveel slaap jij nodig hebt!

Leave a Reply